Na ivici haosa

ATV usred haosa u Crnoj Gori: Demonstranti sa fantomkama, kamenice na sve strane

  • Izvor: ATV
  • 04.09.2021. 22:13

Danas su se na Cetinju okupile antidemokratske, ekstremističke grupe koje protestuju protiv sutrašnjeg ustoličenja Mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Nakon jutrošnjeg incidenta kada je grupa ekstremista polomila zaštitnu ogradu oko Manastira, počeli su da preko kordona policije jurišaju ka kružnom toku kako bi ga blokirali.

Na kružni tok prosuli su šut, kamenje i gume, praveći tako blokadu.

I ekipa ATV-a nalazi se u samom centru zbivanja. Prošli smo sedam punktova, ali niti na jednom, niko nije mogao da garantuje bezbjednost, javlja naš reporter.

Već po prvom razgovoru sa Cetinjanima, kazali su nam da ne može niko proći, a pogotovo ne oni koji idu iz pravca Podgorice.

U trenutku dok smo razgovarali sa njima, prišli su maskirani demonstranti sa fantomkama na glavama, koji su nam oštro poručili da ne možemo snimati niti fotografisati. A onda su se pojavili Nikšićani koji su bili odlučni u namjeri da probiju blokade, kamenje je počelo da leti na sve strane i nastao haos.

Podsjećamo, Mitropolija crnogorsko-primorska ne razmišlja o izmještanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja u Podgoricu, kazao je to protojerej Nikola Pejović