Mitropolit crnogorsko-primorski

Amfilohije pozvao na zajedništvo

  • 30.12.2018. 17:17

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je danas sve ljude na zajedništvo, ljubav, uzajamno poslušanje i da sve ono na šta su prizvani ispunjavaju i u maloj crkvi – porodici i u velikoj Crkvi Hristovoj, da buduo časni članovi Jedne svete saborne apostolske Crkve Božije.

Mitropolit Amfilohije, koji je na današnji dan, 30. decembra, prije 28 godina uveden u Tron crnogorskih mitropolita, služio je danas sa sveštenstvom Svetu arhijerejsku liturgiju u Manastiru Ćelija Piperska, kod Podgorice. 

On je u svojoj arhipastirskoj besjedi rekao da je sveukupna vasiona povezana Bogom kao ljubavlju i da nas ništa ne može odvojiti od te ljubavi koju je ugradio u sveukupnu tvorevinu. 

"I mi smo sabrani silom Duha Božjeg danas ovdje oko ove svete Božije službe, oko Tijela i Krvi Hrista Boga našega, onoga Tijela koje je rođeno od Duha Svetoga i Presvete Djeve i koje je Gospod ostavio sa nama i među nama", rekao je mitropolit Amfilohije. 

On je naglasio da to Božansko tijelo neće nikada iščeznuti nego će uvijek da sabira oko sebe i preziva sve ljude i sve zemaljske narode u tu svetu zajednicu – Jednu svetu sabornu apostolsku Crkvu Hristovu. 

On je dodao i kao što je mala crkva porodica živi organizam - otac i majka i djeca, tako isto i Crkva Hristova ima svoga Oca nebeskog, glavu Hrista Gospoda, srce Duha Svetog.