Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu

Adžić: Osim Baćovićeve, na saslušanju još četiri osobe

  • Izvor: SRNA
  • 12.10.2023. 22:35

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Vlade Crne Gore Filip Adžić rekao je da se povodom slučaja obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, pored Katarine Baćović, još četiri osobe na saslušanju u policiji i da će vjerovatno neko od njih biti uhapšen.

Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je ranije danas po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici.

- Danas imamo lišenje slobode Katarine Baćović koja je učestvovala u cijelom procesu. Na ispitivanju u Odjeljenju bezbjednosti su i lica V.M, P.I, M.A. i M.N. i vjerujem da će dio ili svi oni biti lišeni slobode u narednih nekoliko časova - rekao je Adžić.

On je rekao da su u toku pretresi na više lokacija na kojima je moguće da bude pronađeno oružje koje je nestalo iz depoa.

Prema njegovim riječima, raspisane su i međunarodne potjernice za tri osobe koje su učestvovale u obijanju depoa.

Adžić je napomenuo da Uprava policije Crne Gore nema podatak koji je danas saopštio advokat Damir Lekić da su iz depoa ukradeni pištolji iz predmeta protiv "Janka Vukadinovića i ostalih" za planiranje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnesene protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića, Milana Markovića, Dejana Jovanovića i Vladimira Еrića, koji su označeni da su kopali 30 metara dug tunel. Za njima je raspisana potjernica.

Tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda u Podgorici, otkriven je 11. septembra, a ponovo je zabetoniran prije nekoliko dana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: