Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Srpska pokazuje demokratski stav

  • Izvor: SRNA
  • 06.10.2024. 19:08

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je nakon glasanja na lokalnim izborima u Milićima da je danas veliki dan za Srpsku, kada ona pokazuje demokratski stav.

"Treba apelovati da ovo protekne u najboljem redu jer time ćemo poslati poruku i svima onima koji na bilo koji način atakuju na Republiku Srpsku da smo mi demokratski narod i da na demokratski način znamo ispoljiti svoja osjećanja", rekao je novinarima Višković.

On je poželio da izbori proteknu u redu i bez incidenata i da ljudi pokažu dostojanstven odnos prema današnjem danu.

"Svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje, svoj stav, ali taj stav i to mišljenje ne treba ni na koji način da ugrozi bilo koga drugog", poručio je Višković.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, izrazio je nadu da će u Milićima biti nastavljena dosadašnja praksa u ovoj lokalnoj zajednici koja više od 20 godina ima uspješnu saradnju sa republičkom vlašću.

Višković je istakao da je u Milićima SNSD na vlast dvadeset i više godina.

"Smatram da treba imati tu konekciju lokalne i republičke vlasti kako bi se što više investicija privuklo u ovo mjesto i kako bi sve one projekte koje smo zajedno započeli mogli nesmetano da završavamo. Nadam da će tako biti i večeras kada se zatvore biračka mjesta", rekao je Višković novinarima.

Prema njegovim riječima, bila bi velika šteta da nema konekcije opštinske i republičke vlasti, jer tada se lokalna zajednica četiri godine može baviti sama sobom i na taj način bi najviše trpjelo stanovništvo.

Višković je glasao danas u Srednjoškolskom centru "Milutin Milanković" u Milićima.

Pratite nas i putem Vibera