Prnjavor

Tomaš: Nastavljamo sa započetim investicionim ciklusom

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 09:05

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prnjavora Darko Tomaš, koji je ovu funkciju obavljao i u protekle četiri godine, rekao je Srni da mu je cilj da nastavi započeti investicioni ciklus i nova ulaganja u iznosu većem od 20 miliona KM.

Tomaš je istakao da je SNSD odgovornom politikom dokazao da su mu građani na prvom mjestu, a na to ukazuje i činjenica da grad Prnjavor ima najveći budžet u istoriji od 37.600.000 KM, ali i najnižu stopu poreza na nepokretnost, koja i građanima i privrednicima predstavlja značajnu uštedu.

"Na početku mandata 2020-2024. obećali smo sugrađanima da ćemo dodatno ekonomski osnažiti Prnjavor i to smo i uradili kroz potpuno otvaranje Poslovne zone Vijaka u koju je u protekle četiri godine uloženo više od 100 miliona KM privatnih i javnih sredstava", rekao je Tomaš.

On je podsjetio da je u protekle četiri godine, uz pomoć republičkih vlasti, u različite projekte na području grada investirano više od 23 miliona KM, te da je Prnjavor postao jedna od ekonomski najjačih lokalnih samouprava u Srpskoj, što je u aprilu prošle godine potvrđeno dobijanjem statusa grada.

Govoreći o planovima za naredne četiri godine, Tomaš je rekao da će biti nastavljena izgradnja i rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture u gradskom i ruralnom području, kao i da će biti izgrađen sportski kompleks na Vijaci i kulturni i administrativni centar u gradu.

"Nastavićemo da razvijamo i gradimo Poslovnu zonu `Vijaka`, završićemo projekat vodosnabdijevanja mjesnih zajednica Štrpci, Babanovci i Potočani i izgraditi vodovod za mjesne zajednice Gornja Mravica, Galjipovci, Ratkovac, Čorle, Orašje, Prosjek, Naseobina Lišnja, Otpočivaljka - Mračaj, Kremna, i Kulaši – Popovići" , rekao je Tomaš.

On je naveo da će biti rješavan i problem sa dotrajalom elektroenergetskom mrežom, posebno u selima.

"Spremni smo da preduzmemo teret obnove elektro-mreže vlastitim sredstvima u područjima gdje su problemi najveći", rekao je Tomaš.

Tomaš je istakao da će biti nastavljena podrška mladima, njihovim idejama i projektima.

Prema njegovim riječima, u planu je demografsko osnaživanje koje će se temeljiti na unapređenju podrške roditeljstvu pružanjem pomoći pri zapošljavanju, unapređenju obrazovanja, posebno povećanjem kapaciteta predškolskih ustanova i podrške u rješavanju stambenog pitanja mladih.

On je naveo da se iz budžeta grada trenutno izdvaja dva miliona KM za realizaciju 22 pojedinačna projekta za mlade, dok grad stipendira sve studente, dodjeljuje studentske i nagrade postdiplomcima i doktorandima.

"Subvencionišemo privatne vrtiće i prevoz za učenike osnovnih škola, dodjeljujemo jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete, obezbjeđujemo besplatne udžbenike, pomažemo razvoj sporta i dodjeljujemo podsticaje samozapošljavanju mladih", rekao je Tomaš.

Na predstojeće lokalne izbore Tomaš izlazi kao kandidat SNSD-a za četvrti mandat na funkciji načelnika, odnosno gradonačelnika Prnjavora. Njegovu kandidaturu potpisivanjem koalicionog sporazuma podržali su gradski odbori Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije.

Pratite nas i putem Vibera