Kozarska Dubica

Savković: Od novembra besplatan zdravi obrok za osnovce nižih razreda

  • Izvor: SRNA
  • 02.10.2024. 13:33

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kozarska Dubica Igor Savković rekao je danas da će, ako mu građani ukažu povjerenje, već od novembra svim osnovcima nižih razreda u Kozarskoj Dubici obezbijediti besplatan zdravi obrok.

Savković je izjavio novinarima da je tu inicijativu u osnovnim školama u Banjaluci, a i u cijeloj Republici Srpskoj, podržao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Dok Vlada Srpske i resorno ministarstvo ne riješe ovo pitanja za cijelu Republiku Srpsku, te obezbijede potrebna sredstva, obećavam da ću od novembra iz opštinskog budžeta obezbijediti besplatan zdravi doručak našim najmlađim osnovcima", najavio je Savković.

On je dodao da će u budžetu za sljedeću godinu biti obezbijeđena i sredstva za udžbenike za osnovce nižih razreda, te subvencija za prevoz učenika do škole.

"Tražićemo mogućnosti da roditeljima olakšamo školovanje djece. Briga o djeci će posebno biti vođena i sistemski ćemo raditi na stvaranju što boljih uslova za sticanje znanja i školovanje", rekao je Savković i dodao da će, pored učenika, posebnu brigu posvetiti boračkim kategorijama i penzionerima.

On je dodao da je zdravlje djece najbitnije, ali isto tako da ostale ranjive kategorije ne smiju biti zanemarene.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.