Banjaluka

Koji kandidati su dobili najviše glasova?

  • Izvor: ATV
  • 08.10.2024. 19:04

Lokalni izbori su završeni, a stranke uveliko vrše analizu rezultata. SNSD-ova lista za odbornike osvojila je uvjerljivo najviše glasova, a iza njih je PDP.

Kada je u pitanju SNSD, najviše glasova dobio je nosilac liste Vlado Đajić. On je osvojio 10.525, a iza njega su Goran Talić, Srđan Amidžić, Mladen Ilić i Bogoljub Zeljković. Značajan broj glasova osvojili su Dragan Lukač, Ljubo Ninković, Snežana Kutlešić-Stević, Ljubo Ninković, Nenad Grbić, Alen Šeranić, Nevena Todorović, Mišo Kovačević, Nenad Talić, Bojak Bakal, Bojan Pećanac, Irena Joldžić i Miroslav Popržen.

Branislav Borenović, šef PDP-a, nije uspio da dobije najviše glasova kao nosilac liste. Gotovo duplo više glasova od njega osvojio je Nebojša Drinić koji je imao više od trećine ukupnih glasova koje je osvojio PDP. Iza njih su, sa zapaženijim brojem glasova Tanja Palačković, Bojan Kresojević, te Mirna Savić-Banjac. 

Najviše u Narodnom frontu osvojila je Dijana Ješić, dok je Igor Radojičić osvojio 2.596 glasova kao nosilac liste Nezavisnog pokreta "Svojim putem".

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak osvojio je 2.843 glasa, iza njega je Saša Gligorić sa osvojenih 1.586 glasova.

Nosilac lice i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić osvojio je 1.749 glasova, a iza njega je Neven Stanić sa 902 osvojena glasa.

Nikola Vukčević je najviše osvojio na listi Socijalističke partije - 2.560 glasova, a iza njega je Petar Jokanović sa 2.093 i Davor Strika sa 1.679 glasova.

U DЕMOS-u je najviše glasova imao Boran Bosančić - 1.709, a iza njega je Đuro Čubrilović sa 1.189 glasova.

Novi presjek: SNSD osvojio 32.187 glasova u Banjaluci

Novi presjek: SNSD osvojio 32.187 glasova u Banjaluci


Pratite nas i putem Vibera