Mladen Talijan

Inicijativa SP Banjaluka: Izgraditi rekreativni centar u MZ Bočac

  • 15.09.2024. 21:15

Banjalučka Mjesna zajednica Bočac bogata je prirodnim resursima i ima uslove za izgradnju rekreativnog centra koji će privući domaće i strane turiste.

Banjaluka je grad koji ima mnogo da ponudi mladima, sportistima, rekreativcima i turistima, a Bočac je sigurno jedno od najljepših, ali i najzapostavljenijih područja na teritoriji našeg grada.

– Naša inicijativa za izgradnju rekreativnog centra "Jezero" u Bočcu predstavlja glas mještana Bočca, zaljubljenika u prirodu, struke, kao i svih onih koji podržavaju kreiranje kvalitetnih uslova za život u svim dijelovima Banjaluke. Samom svojom lokacijom i prirodnim ljepotama, kao i gostoljubivim i dobrim ljudima, Bočac predstavlja idealno mjesto za predah, a naš zadatak je da uklonimo prepreku koja se zove nedostatak osnovnih sadržaja, kako za mještane Bočca, tako i za posjetioce – rekao je kandidat za odbornika SP Banjaluka i mještanin Bočca, Mladen Talijan.

Ova inicijativa je, dodao je on, više nego opravdana i njena realizacija doprinijeće turističkom razvoju ove mjesne zajednice.

- U prethodnom periodu bila su minimalna ulaganja u ovaj dio grada. Zato je neophodno da se iskoriste veliko šumsko prostranstvo i rijeka Vrbas za razvoj turizma i privrede – rekao je Talijan.

Uređena plaža, teren za odbojku, dječije igralište, kamp, izletište, teretana na otvorenom i svi drugi planirani sadržaji koji čine inicijativu imaju za cilj da Bočac pozicioniraju na turističkoj mapi našeg grada kao jedno od najljepših okupljališta mladih ljudi, porodica sa djecom, rekreativaca i turista.

– Naša vizija je Bočac kao jedno od omiljenih mjesta Banjalučana za izlet i odmor u prirodi, ali i kao nezaobilazna stanica za turiste i sve one koji putuju kanjonom Vrbasa. Prvi i najznačajniji korak smo napravili, jer su građani prepoznali našu viziju i dali podršku inicijativi za izgradnju rekreativnog centra “Jezero” u Bočcu – poručio je Talijan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: