SNSD

Dodik: Pomoći Bileći da izađe iz sadašnje situacije

  • Izvor: SRNA
  • 29.09.2024. 21:24

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će Vlada Republike Srpske do Nove godine zasjedati u Bileći kako bi se toj opštini pomoglo da izađe iz sadašnje teške situacije, ističući da je spreman i paket podrške Bileći putem različitih projekata.

Dodik je na tribini SNSD-a u Bileći rekao da će Vlada Srpske zasjedati u Bileći, ukoliko građani na predstojećim izborima budu podržali kandidata te stranke za načelnika opštine Miodraga Parežanina.

"Dovešću cijelu Vladu i spremni smo da rješavamo probleme i da se stabilizuje opštinski budžet", istakao je Dodik i dodao da su neka od rješenja za Bileću da Vlada Srpske i "Еlektroprivreda Republike Srpske" preuzmu neke od problema te opštine.

Dodik je naglasio da je neophodan novi čovjek na čelu Bileće i pozvao građane da podrže i listu kandidata te stranke za Skupštinu opštine Bileća, kao mlade i perspektivne ljude.

On je dodao da nema uspješne zajednice ako nema saradnje i koordinacije sa republičkim institucijama.

Dodik je rekao da je u okviru paketa podrške Bileći, između ostalog, u planu izgradnja zgrade za mlade bračne parove, za koju je spreman da kao predsjednik izdvoji milion KM kako bi dobili povoljne cijene stanova.

Prema njegovim riječima, u planu je i završetak projekta bilećkog vodovoda, kao i kompletno opremanje Doma zdravlja.

"SNSD je pravo rješenje za Bileću jer se pokazalo da prethodna vlast nije valjala", rekao je Dodik, navodeći da je zbog sadašnjeg rukovodstva Bileća u zastoju i ne razvija se jer nisu imali nikakvih ideja i perspektive.

Dodik je istakao da bi nakon izbora Parežanina svi zajedno prvo sanirali opštinske gubitke, kako bi dali prostora da opština diše i da ima perspektivu.

"Došli smo ovdje da podržimo sve ljude i prije svega Bileću. Ovdje sam i ja bio sugrađanin šest mjeseci kada sam služio vojsku, Školu rezervnih oficira i uvijek mi je drago ovdje da dođem", rekao je Dodik i dodao da je opštini potrebna efikasna administaracija i da se privuku mladi da tu ostanu da žive.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bileća Miodrag Parežanin istakao je da očekuje da će 6. oktobar biti istorijski dan za Bileću, nakon čega je siguran da Bileća više neće biti ovakva kakva je danas i da će vratiti stari sjaj.

"Dosta možemo sami uraditi, ali potrebna je pomoć i republičkih institucija i siguran sam da ćemo zajedno riješiti probleme jer ovaj grad ima resurse i mogućnosti", rekao je Parežanin i dodao da su potrebne investicije, kao i da sjedište Hidroelektrane "Dabar" bude u Bileći.

Tribini SNSD-a u Bileći prisustvovali su i potpredsjednik SNSD-a Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i brojne pristalice te stranke.

Pratite nas i putem Vibera