Kandidat SNSD-a za gradonačelnika

Ćurić: Nastavak razvoja Trebinja kroz brojne projekte

  • Izvor: SRNA
  • 29.09.2024. 09:55

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će, ukoliko dobije povjerenje građana na lokalnim izborima, biti nastavljeni brojni projekti, među kojim je i gradnja kongresnog centra, planirana za narednu godinu.

"`Еlektroprivreda Republike Srpske` će tokom sljedeće godine početi gradnju kongresnog centra, zajedno sa Vladom Srpske ćemo graditi novu sportsku dvoranu i naučno-tehnološki park, ali će veliki broj parcela biti na prodaju, vidjećemo da li će se graditi zgrade, ili ćemo po povoljnijim uslovima dati sugrađanima da grade individualne objekte", rekao je Ćurić.

On je dodao da u Gradskoj upravi smatraju da treba da urade nešto i da bi sugrađani mogli da riješe stambeno pitanje, po povoljnijim uslovima.

Ćurić, koji je aktuelni gradonačelnik, rekao je da je grad izdvojio sredstva i otkupio zemljište za izgradnju istočne obilaznice.

"`Putevi Republike Srpske` su izdvojili sredstva i oni planiraju da se spoji dionica od Aleksine međe do Banjevaca, koristeći most koji trenutno grade `Hidroelektrane na Trebišnjici`. Naš cilj u narednom periodu je da se ona nastavi do Podglivlja, gdje će da se sklopi ta dionica iz pravca Bileće, Nikšića, Dubrovnika i Herceg Novog da teretni saobraćaj ide van grada", rekao je Ćurić.

Navijači gađali golmana upaljačem, on im vratio: Nastao haos

Navijači gađali golmana upaljačem, on im vratio: Nastao haos

On je naveo da će biti nastavljeni radovi na zapadnoj obilaznici, te da je to put koji treba da spoji kompleks "Grada Sunca", Novog Trebinja prema putu za Dubrovnik, a u narednom periodu izgradnjom mosta i put prema Ljubinju i Mostaru.

"Kada se to izgradi, mi u gradu želimo da napravimo šetališne zone, kao što smo uradili trotoar preko puta Gradske uprave, da se tako uradi svuda gdje je moguće", rekao je Ćurić.

On je napomenuo da nova bolnica treba da bude završena sljedeće godine, te da će tu biti 50 novih radnih mjesta, možda i više, a u planu je da se na lokaciji i objektu trenutne bolnice bude dom za stara lica i palijativnu njega, a i tu je planirano da se zaposli 50 ljudi.

"Planiramo da radimo vodovodne sisteme, za vodosnabdijevanje, potpisali smo ugovor vrijedan 5.600.000 KM, za izgradnju dva nova rezervoara Police i Crkvina sa distributivnim cjevovodom i povećanjem kapaciteta za taj dio naselja, ali i cijelu lijevu obalu", izjavio je Ćurić.

Trampa: Bajden je postao mentalni invalid a Kamala je takva rođena

Trampa: Bajden je postao mentalni invalid a Kamala je takva rođena

On je rekao da je u nastavku planirana izgradnja novog rezervoara u naselju Mostaći, čime će se stvoriti mogućnost da Novo Trebinje ima uredno vodosnabdijevanje.

Kad je riječ o ostalim projektima, Ćurić je naveo da je planirano rješavanje kanalizacije za naselja Police, Gučina, a projektovanje za Hrupjela, Mostaće, Zasad i druga naselja, kao i nastavak vodosnabdijevanja prema Ivanici.

"Nastavljamo popločavanje, sređivanje ulica, ovih dana Dušanova, Trebinjskih brigada kompletna treba da se presvlači, tu hoćemo da zamijenimo tehničku vodu i sve što je potrebno kad je riječ o oborinskoj odvodnji i vodosnabdijevanju", rekao je Ćurić.

On je naveo da je Fondacija porodice Galeb odlučila da narednih dana započne izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad, što je projekat vrijedan više od tri miliona KM.

Ćurić je rekao da je planiran nastavak podrške privredi i poljoprivredi, podsjećajući da su u okviru posljednjeg javnog poziva podržano 60 sugrađana za samozapošljavanje, a vrijednost tog projekta je 1.295.000 KM.

Radanović: Skrnavljenja spomenika i plašenje Srba u FBiH su djela organizovanih grupa

Radanović: Skrnavljenja spomenika i plašenje Srba u FBiH su djela organizovanih grupa

"Kad je riječ o turizmu, naš cilj je u Trebinju bude 500.000 noćenja do kraja 2028. godine. Prethodnu godinu smo ostvarili više od 200.000, a u ovoj godini je za 20 odsto više noćenja u odnosu na prethodnu", rekao je Ćurić.

Kad je riječ o kulturi, Ćurić je istakao da je svake godine cilj da se dodaju novi sadržaji, ali da se svi sadržaji koji postoje, unapređuju i podižu na viši nivo, jer je Trebinje grad kulture.

On je rekao da je i za sport je planirana velika podrška, napominjući da je Trebinje Еvropski grad sporta za 2025. godinu. On kaže da od klubova očekuju još bolje rezultate, te ističe da se u Trebinju 4.000 mladih do 18 godina bavi sportom.

"Mladi su nam takođe prioritet, želimo da im damo podršku, da Trebinje bude studentski grad, da povećamo broj studenata, ojačamo naše fakultete, opremimo prostorije", naglasio je Ćurić.

Еksplozija u Zvečanu, oštećena benzinska pumpa koju čuvaju policajci

Еksplozija u Zvečanu, oštećena benzinska pumpa koju čuvaju policajci

On je naveo da je veliki broj programa podrške porodici, pa se u gradu rađa sve više djece, što potvrđuje da pronatalitetna politika daje rezultate.

Ćurić je rekao da je zamišljeno da se veća podrška da ruralnom turizmu, budući da je sve više zainteresovanih za uživanje u netaknutoj prirodi.

On je dodao da će biti unaprijeđen Park prirode Orjen, kao i povećan broj seoskih gazdinstava, te pozvao zainteresovane da se jave.

Pratite nas i putem Vibera