Potpisao novi ugovor

Željko Obradović o budžetu Partizana: Znam da to bode oči, ali...

  • 27.04.2024. 16:39

Košarkaši Partizana su riješili jedno od najvažnijih pitanja ove sezone, pošto je Željko Obradović i zvanično produžio ugovor sa ekipom crno-bijelih i tu će ostati još dvije godine kao šef struke.

Jedno od pitanja je bilo upućeno baš Željku, a bilo je vezano za budžet kluba, kao i stanje u Еvroligi.

Obradović potpisao novi ugovor

Obradović potpisao novi ugovor

Tu je Obradović govorio potom o svemu što su uradili u prethodne dvije sezone, ali i ovoj trećoj kako je on tu, da bi se dotakao i budžeta.

- Znam da priča o budžetu svima bode oči, ali ako ćemo da budemo konkurentni za Fajnal for i ostvarivanje ciljeva, onda moramo da imamo budžete koji su srazmerniji onim najvećih klubova. To nije moguće, niti sam ikada govorio da to moramo da idemo, već šta možemo da izvučemo iz onoga što imamo - rekao je Željko Obradović.

Ubrzo se na njega nadovezao i predsjednik Ostoja Mijailović.

- Ne mislim da Partizan ima najmanji budžet u Еvropi, mislim da smo negdje u sredini po tome. Kada sam došao u klub, budžet je bio 1.300.000 evra. Sada je daleko veći, ali opet daleko manji od najvećih klubova Еvrope. Mi želimo uvijek da imamo viši budžet, a i biće tako u budućnosti. Želimo da uradimo maksimum sa onim što imamo. Ne igra uvijek novac, mora da se poklopi i hemija u timu, a nismo imali ni sreće sa povredama. Izgubili smo sedam-osam utakmica na jedan koš, takve smo utakmice dobijali prošle sezone. Ne treba da zaboravimo da ipak živimo u zemlji gdje je prosečna plata manja od 1.000 evra, a da se takmičimo sa klubovima iz zemalja koji imaju više desetina miliona stanovnika. Mi da imamo i budžet triput veći, mi bismo htjeli da imamo još i veći - rekao je Mijailović.


(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.