Španski košarkaš

Rubio se vraća u Barselonu

  • Izvor: Agencije
  • 29.01.2024. 11:36

Španski košarkaš Riki Rubio vraća se u Barselonu, a njegov povratak u katalonski klub biće ozvaničen u narednih nekoliko sati.

Rubio je počeo da trenira sa ekipom, a i sam je tu informaciju objavio na tviteru.

„Zdravo svima!

Želim da vas obavijestim da je došlo vrijeme za posljednju fazu mog oporavka. Razmišljao sam o tome nedjeljama i poslije toliko napornog rada na oporavku uma i tijela, ima dovoljno želje i snage da vidim kako ću reagovati kada ponovo dodirnem loptu.

Moj sljedeći korak u karijeri je bio da pitam Barselonu da li mogu, bez ikakvih obaveza i bez prekida njihovih planova za sezonu, da treniram sa njima. Izražavam svoju zahvalnost za to što su imali razumijevanja i pružili mi podršku.

Na kraju, želim da se zahvalim i svima koji su pokazali poštovanje i pružili mi podršku kroz čitav ovaj proces. Cijenim poštovanje privatnosti koje ste pokazali na ovom putu“, navodi Rubio u saopštenju.

Rubio je do nedavno imao važeći ugovor sa Klivlend Kavalirsima. Taj trogodišnji ugovor bio je vrijedan 18 miliona, a potpisao ga je na ljeto 2022. godine.

U avgustu 2023. godine odlučio je da napravi pauzu zbog problema sa mentalnim zdravljem, a 4. januara ove godine je i zvanično izašao iz ugovornih obaveza prema Kavalirsima.

Već tada su se pojavile spekulacije da je u pregovorima sa klubom za koji je igrao od 2009. do 2011. godine.

Barselonu u duplom kolu ove sedmice čekaju utakmice protiv Virtusa kod kuće, a zatim i protiv Crvene zvezde u Beogradu, pa postoji mogućnost da zaigra u elitnom takmičenju upravo protiv "crveno-bijelih".

Rubio je karijeru počeo u Huventudu 2005. godine, a u Еvropi je još igrao za Barselonu.

Nakon toga je NBA karijeru gradio u Minesoti, Juti, Finiksu i Klivlendu.


Pratite nas i putem Vibera