ABA liga

Partizan nakon velike drame slavio protiv Zvezde

  • Izvor: ATV
  • 01.06.2022. 23:28

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u trećem meču finalne serije ABA lige.

Nakon dramatične završnice i prekida meča koji je trajao više od pola sata, Partizan je u sjajnoj završnici smanjio prednost Zvezde u finalnoj seriji na 2:1.

Košarkaši Željka Obradovića dominirali su u prvom poluvremenu, a u prve dvije četvrtine izašli su kao pobjednici. U trećoj četvrtini dolazi do ubjedljivog preokreta Crvene Zvezde koja razbija Partizan sa 8:23. U posljednjoj četvrtini Partizan vraća osam poena razlike i uz pomoć Kevina Parkera koji minut do kraja postiže i trojku pravi ključnu razliku na meču.

Nakon toga su uslijedili nemiri nakon što je grupa navijača ubacivala predmete na teren. Sudijska trojka prekinula je susret, a košarkaši u stručni štab oba kluba povukli su se u svlačionicu.

Pred posljednjih 57 sekundi dio tribina u dvorani bio je ispražnjen, a onda je uslijedila teška završnica,

Napad za Crvenu zvezdu nije iskoristio Kalinić kojeg je zaustavio Rade Zagorac, ali je nakon tog duela doživio povredu zbog koje je morao da napusti parket, a potom je uslijedila još jedna pauza. Na 11 sekundi Davidovac je promašio kompletnu konstrukciju sa šuta za tri poena. Uslijedio je tajm-aut Željka Obradovića koji je postavio ekipu za finiš meča.

Zvezda je napravila brzi faul, a Partizan je bio precizan sa linije penala za konačnih 70:65.

Četvrti meč se igra u petak.

Zbog nemira na meču vrlo je vjerovatno da će Partizan biti kažnjen.

(Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC)