Srpski košarkaš

Petrušev zvanično u Olimpijakosu

  • Izvor: RTS
  • 28.11.2023. 16:02

Srpski reprezentativac Filip Petrušev novi je košarkaš Olimpijakosa, saopštio je grčki velikan.

U saopštenju kluba se navodi da je Petrušev potpisao trogodišnji uvovor.

Petrušev je prethodnog ljeta odlučio da se oproba u NBA ligi, u Filadelfiji, međutim, trejdovan je u LA Kliperse, a zatim u Sakramento.

Prošle sezone igrao je za Zvezdu, a prethodno za Еfes i Megu.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na Mundobasketu u Manili.

"Osjećam se veoma dobro. Počastvovan sam što sam dio ovog kluba. Jedva čekam da počnem da igram", rekao je Petrušev po dolasku u Atini, prenosi zvanični sajt Olimpijakosa.

On je istakao da se nada da će se vratiti u formu.

"Prošao sam neke stvari u NBA koje se nisu očekivale, nisam ja kriv. Mislim da sam mlad košarkaš, moram da igram. Osjećam da mogu da pomognem timu", dodao je srpski košarkaš.

Petrušev je rekao da je razgovarao sa košarkašem Sakramenta Sašom Vezenkovim, koji je nekada nastupao za Olimpijakos.

"Rekao mi je sve najbolje o klubu. Proveli smo dosta vremena od kada sam stigao u Sakramento. Mnogo smo pričali, a on je istakao da bi vjerovatno trebalo da idem u Olimpijakos iako sam imao neke druge ponude", dodao je Petrušev.

Za Olimpijakos igra srpski reprezentativac Nikola Milutinov.

"Nisam razgovarao sa njim, sve se dogodilo veoma brzo. Razgovarao sam sa Hasanom Martinom, koji mi je veoma dobar prijatelj. I on mi je rekao sve najbolje o klubu. Prošle godine sam igrao na poziciji četiri, mogu da igram i na petici. Poznajem Nikolu iz reprezentacije. Olimpijakos ima dosta dobrih igrača, tako da će da bude zabavno", istakao je Petrušev i dodao da još nije pričao sa trenerom Olimpijakosa Jorgosom Barcokasom o svojoj ulozi u timu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.