Predsjednik "crno-bijelih"

Partizan usred Evrolige pušta srpske igrače da nastupe za reprezentaciju

  • Izvor: B92
  • 26.10.2022. 14:45

Ostoja Mijailović, predsjednik KK Partizan, otkrio je da će njegov tim staviti sve igrače na raspolaganje selektora Srbije Svetislava Pešića.

Pešić će moći da računa na srpske igrače iz tabora "crno-bijelih" u prvom narednom kvalifikacionom prozoru za Svjetsko prvenstvo.

Srbija se sastaje sa Velikom Britanijom 11. novembra u Njukaslu, a tri dana sa Turskom u Beogradu.

"Dolazi nam jako važna utakmica protiv Britanije, od koje nam zavisi hoćemo li ići na Svjetsko prvenstvo ili ne. Ta utakmica se poklapa sa našom evroligaškom utakmicom protiv Olimpijakosa. KK Partizan je uvijek davao na raspolaganje sve svoje srpske igrače, tako će biti i ovaj put, bez obzira na to što imamo važnu utakmicu s Olimpijakosom", rekao je Mijailović.

Partizan će u to vrijeme imati meč sa Olimpijakosom 10. novembra, a igrači će biti vjerovatno spremni za 18. novembar i duel sa Makabijem na domaćem parketu.

"Želimo da pomognemo reprezentaciji da se plasira na Svjetsko prvenstvo, pošto je to važno za cjelokupnu naciju, a i za državu koja mnogo ulaže u sport. Mi ćemo se, sa druge strane, boriti svim snagama da dobijemo Olimpijakos, pošto dugujemo veliku zahvalnost našim navijačima", dodao je predsjednik "crno-bijelih".

Od srpskih igrača Partizan u reprezentaciju može potencijalno da pošalje Balšu Koprivicu, Tristana Vukčevića, Danila Anđušića, Aleksu Avramovića (povrijeđen), Uroša Trifunovića i Alena Smailagića (povrijeđen).


  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.