ABA liga

Partizan savladao Derbi, ali ostao bez još jednog igrača

  • 11.12.2023. 21:54

Košarkaši Partizana savladali su SC Derbi u 11. kolu ABA lige rezultatom 99:76, ali je loš utisak za crno-bijele činjenica da je produžena lista povrijeđenih igrača.

Poslije Alekse Avramovića, Uroša Trifunovića i Frenka Kaminskog, na bolovanje će izvjesno i Ognjen Jaramaz koji je uz pomoć članova stručnog štaba u jednom momentu morao da napusti teren poslije pada na parket.

Partizan je uprkos tome uspio da ostvari sigurnu pobjedu, a zasluge za to idu igri u prvom poluvremenu.

Crno-bijeli su furiozno otvorili utakmicu, serijom od 12:0, a na kraju prve dionice vodili su sa 31:13.

Stigao je Partizan u drugoj četvrtini na ivicu 30 poena prednosti, ali je na odmor otišao sa „svega“ 21 poenom više od gostiju.

Treću dionicu je otvorila serija ekipe SC Derbi koji se vratio na zaostatak od 12 poena, što je navelo trenera Željka Obradovića da reaguje tajm-autom i razdrma svoje izabranike koji su djelovali uspavano poslije poluvremena.

Crnogorska ekipa je na ulazu u finalni kvartal spustila razliku na jednocifreni broj, ali je to bilo sve od njih, Partizan je podigao ritam i zabilježio osmu pobjedu u sezoni čime je stigao na diobu trećeg mjesta na tabeli sa timovima Budućnosti i Cedevita Olimpije.

Najefikasniji u Partizanu bio je Zek Ledej sa 19 poena, poen manje za svega 12 minuta na terenu upisao je Alen Smailagić, Bruno Kaboklo je dodao 13, a Balša Koprivica 11, prenosi Sputnjik.



Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: