ABA liga

Partizan preko Igokee do finala Superkupa

  • Izvor: sportklub
  • 19.09.2023. 21:14

Košarkaši Partizana izborili su plasman u finale Superkupa ABA lige u Podgorici. Izabranici Željka Obradovića slavili su protiv Igokee sa 91:84, a poslije Mundobasketa, na parketu se, uz ovacije sa tribina, pojavio Aleksa Avramović.

Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Alen Smailagić sa 15, Kevin Panter sa 13, Frenk Kaminski sa 12, Pi Džej Doužer sa 11, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević sa po osam poena. Kod Igokee, Marko Jeremić je postigao 23, Zoran Nikolić 13 poena i 10 skokova, Nemanja Gordić i Dragan Milosavljević sa po devet poena.

Izabranici Željka Obradovića, košarkaši Partizana, jako su počeli meč protiv Igokee. Stepen agresivnosti u odbrani je bio na visokom nivou, stizali su laki poeni iz tranzicije, uz otvorenih pozicija…

Partizan je poslije prve deonice vodio sa 27:13. Igokea je nastojala da stigne do egala, nastojala je da zaustavi nalet aktuelnog šampiona, koji je pretio da sve dileme oko pobjednika riješi u prvom poluvremenu, tokom kojeg je uz ovacije na parket izašao i Aleksa Avramović.

Na kraju ovog perioda igre, Partizan je vodio sa 51:31. Panter je postigao 11, Kaminski 10, Smailagić, Vukčević i Naneli po šest poena. Kod Igokee, bolji od ostalih, bili su Nikolić sa sedam i Mudi sa pet poena.

U tom momentu je bilo jasno da je potrebno da se dogodi zaista nešto senzacionalno u nastavku meča, kako bi Igokea stigla do preokreta. Veliki preokreti u sportu, posebno u košarci se često dešavaju, ali ne i ovoga puta.

Aktelni šampion ABA lige je kontrolisao dešavanja na parketu, mirno je priveo meč kraju, usput je čuvao i svežinu za finale i borbu za prvi trofej u sezoni.

Partizan sada čeka ime rivala u finalu – Budućnost ili SC Derbi.


Pratite nas i putem Vibera