Tri meč lopte

Partizan opet bolji od Zvezde! Crno-bijeli vode sa 2:0 u finalu ABA lige

  • Izvor: Telegraf
  • 15.06.2023. 22:16

Košarkaši Partizana su po drugi put odbranili svoj parket, savladali su još jednom Crvenu zvezdu sa 87:78, čime su došli do vođstva od 2:0 i imaće tri meč lopte, od čega naredne dvije na gostujućem terenu!

U ovoj utakmici je dosta bilo interesantnije, intenzivnije sa obje strane. Prvo poluvrijeme je doslovno vrvelo od dobre košarke i raspoloženih ekipa, dok se jedan tim ugasio u drugom poluvremenu. Za razliku od prvog duela, ovdje se u nastavku igre "ugasila" Zvezda.

Crvena zvezda je od početka sada ušla bolje u meč, nekako su odolijevali napadima Partizana i uspjevali su da drže korak. To je išlo sve do poluvremena, Partizan je bio taj koji je nekada morao da juri zaostatak, ali je odmah potom i vodio.

Potvrđeno pisanje ATV-a: Hoze Rikardo Kortez u redovima Borca

Potvrđeno pisanje ATV-a: Hoze Rikardo Kortez u redovima Borca

Na poluvremenu se otišlo sa identičnim rezultatima na semaforu, ali, potom kreće simultanka Partizana. Ruku na srce, ima za čim da žali Zvezda, nudili su se košarkaši Partizana u nekoliko navrata, praktično su poklanjali Zvezdi priliku, ali crveno-bijeli nisu uspjeli da odole, na sreću Partizana. Crno-bijeli su opet bili ta ekipa koja je vodila glavnu riječ i došli su do zaslužene pobjede i vođstva.

Najbolji u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli i Alen Smailagić sa po 15 poena, dok su po 13 dali Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 13. Kod Crvene zvezde je najbolji bio Nemanja Nedović sa 21 poenom, on je jedini i bio raspoložen, dok je Dobrić dodao 11.

Serija se sada seli u Pionir, gdje će Zvezda u naredna dva meča biti domaćin.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.