ABA liga

Partizan od minus 20 do velikog slavlja i prvog mjesta

  • Izvor: ATV
  • 13.03.2023. 22:56

U derbiju 21. kola AdmiralBet ABA lige, Partizan je večeras pred punim tribinama ''Štark Arene'' savladao Crvenu zvezdu sa 92:81 i tako se izdvojio na prvom mjestu na tabeli, sa velikim šansama da izbori prednost domaćeg terena i u plej-ofu.

Crno-bijeli poslije novog trijumfa imaju skor 19-2, Crvena zvezda 17-3, uz utakmicu manje.

Crvena zvezda je dominirala u prve dvije četvrtine. Bilo je mnogo razigravanja u napadu crveno-bijelih prije svega od strane Nedovića i Kampaca, što su saigrači maksimalno koristili. Zvezda je kažnjavala propuste u odbrani Partizana, slobodna bacanja (15/13 u odnosu na 22/15) i materijalizovala prednost u skoku (23:10, u napadu 10:2).

S toga i ne čudi što su izabranici trenera Duška Ivanovića u prvom poluvremenu imali veliku prednost. Maksimalno 20 poena (42:22). Poslije prvih 20. minuta gosti su vodili 48:34. Kampaco je u prvom poluvremenu bio najefikasniji akter na terenu, upisao je 21 poen, uz tri i asistencije i ukradene lopte, Bentil ga je pratio sa osam, a Petrušev je upisao pet.

Ipak, u finišu druge četvrtine Partizan je uspio da priđe na 14 poena zaostatka i da ipak vrati nadu u preokret - 48:34 je bio rezultat u korist Zvezde poslije prvog poluvremena. Iako su praktično bili već u kanalu, ništa im nije išlo od ruke, ali ipak, drugo poluvrijeme je donijelo novi Partizan. Crno-bijeli su ušli sa ogromnom dozom samopouzdanja, to su koristili u svakom napadu, pogađali su i dvojke, trojke, ali i slobodna bacanja do kojih su dolazili.

S druge strane, Zvezda je sada bila ta koja nije mogla ništa, promašivali su i gubili lopte, žargonski, kao da su zaboravili da igraju košarku. Pred sam kraj treće dionice, Vildoza je postigao ludu trojku od tablu, ali je Madar uspio to da neutrališe na drugoj strani i to u posljednjim sekundama.

Tom trojkom je Partizan prišao na tri poena pred posljednju četvrtinu, što je odmah prebacio i u svoju korist. Koliko je Zvezda bila nemoćna, pokazuje i činjenica da su postigli tek 26 poena u posljednje dvije dionice.

Sve je to koristio Partizan, postigao je poene, prednost je rasla i na kraju je došla do +11.

Matijas Lesor je sa 27 poena i osam skokova bio najbolji u ekipi Partizana, Zek Ledej ga je pratio sa 17 poena i tri skoka, a Egzum je upisao 10 poena i četiri asistencije.

U Zvezdi, Kampaco je ostao na 21 poenu iz prvog poluvremena, a tom učinku dodao je i pet asistencija i četiri skoka. Luka Mitrović je završio meč sa 13, a Ben Bentil sa 10 poena i pet skokova.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program