ABA liga

Partizan gostuje Megi

  • Izvor: Agencije
  • 09.04.2022. 11:27

Košarkaše Partizana sutra u 12 časova očekuje gostovanje Megi u okviru 26. kola regionalne ABA lige, a navijačima "crno-bijelih" u sjećanju je ostala utakmica iz prvog dijela sezone.

Trener Mege je pred utakmicu protiv Partizana istakao da njegova mora da pokuša da zaustavi trčanje protivnika i njihov ofanzivni skok.

"Radi se o veoma snažnom timu koji pod vođstvom Željka Obradovića, kako se primiče sezona kraju u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu, značajno diže formu. Partizan je odlično izbalansiran tim i skup sjajnih pojedinaca, internacionalaca i domaćih igrača, koji iza sebe imaju puno kvalitetnih sezona i veliki broj poena u rukama. Krasi ih izuzetna agresivnost na oba kraja terena, posebno u odbrani gdje bude agresivno svih pet igrača i iz nje pokušavaju da otvore kontranapade i da postignu što više lakih poena. Nimalo lak zadatak je pred nama, prije svega mora da im se odgovori na fizičkom nivou što se tiče kontakta i u odbrambenim zadacima. Moramo posebno da budemo angažovani u zagrađivanju sopstvenog koša imajući u vidu da su jako agresivni na skoku i da često igraju sa veoma visokim petorkama koje pokušavaju da nametnu žestok ritam", rekao je Jovanović. 

Mega ima devet pobjeda i 15 poraza u ABA ligi dok Partizan ima skor 20-4. Mega i Partizan su se do sada sastali 17 puta u regionalnom takmičenju uz skor 14-3 za Partizan, a posljednji susret je bio u 13. kolu ABA lige ove sezone kada je Mega slavila na gostovanju u hali "Aleksandar Nikolić" sa 90:93.