"Ti se ne skidaš"

Ovo još niste čuli: Paspalj ispričao kako je legendarni trener Partizana birao ko će da igra

  • 06.04.2024. 21:37

Treneri su nekad na velikim mukama kada treba da izaberu ko od igrača koje imaju u timu neće da igra neku utakmicu, ali slučaj eliminacije poput onog koji je imao Borislav Reba Ćorković, nekadašnji trener Partizana, još nije viđen.

Bivši košarkaš Žarko Paspalj otkrio je zanimljiv način kako je strateg birao igrače.

U podkastu ABA talks imamo prilike da čujemo brojne zanimljive i do sada neotkrivene priče iz svijeta košarke, koje nam donose Aleksandar Aco Petrović, Žarko Paspalj, Saša Dončić i Еdin Avdić.

Paspalj je u novoj epizodi do suza nasmijao sagovornike, sa kojima je podijelio Ćorkovićev sistem eliminacije, piše Sportal.

– Bio je dobri Reba Ćorković, pokojni je sad, trener Partizana. Tih godina Partizan ima, recimo, 20 igrača za utakmicu. Muka neopjevana, ne zna šta će da uradi od sebe. Ne bi da se posvađa, nije takav čovjek – započeo je Žarko Paspalj, pa je objasnio kakav je sistem trener imao:

“Prvo što se radi, igra se četiri puta nedjeljno fudbal i stavljaju se klupice okolo, ako neko padne da se povrijedi. Ako to slučajno ne uspije, zove ih nasred terena. Oni dođu okolo, on ćuti i svi ćute, kad se neko nakašlje, on kaže: Ti se ne skidaš! Еto ti ga rješenje.”

Ćorković je nakon četvorogodišnje košarkaške karijere u Dinamu iz Pančeva započeo trenersku karijeru 1958. u beogradskom Železničaru.

Od 1965. do 1970. je vodio žensku ekipu Partizana, pa je od 72. do 74. bio pomoćnik u muškoj selekciji, a onda je prvi trener postao 74. i na toj poziciji je bio dvije godine.

Bio je to njegov prvi mandat u Partizanu, u koji se vraćao na po dvije godine 80. i 87, kada je bio savjetnik, a onda je još sezonu bio na klupi crno-bijelih 1989. godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina