Trener KK Partizan

Obradović: Izvukli smo se

  • Izvor: B92
  • 04.03.2023. 21:49

Košarkaši Partizana pobijedili su Split sa 96:95 ekipu Splita, u 20. kolu ABA lige.

Crno-bijeli su do pobjede stigli trojkom Džejmsa Nanelija na sekund i po do kraja meča.

Trener Partizana Željko Obradović je poslije utakmice rekao da je umor od Evrolige na ekipi ostavio traga.

"Izuzetno zanimljiva i neizvjesna utakmica u sjajnoj atmosferi. Od srca se zahvaljujem navijačima na zaista prelijepom dočeku. Odmah moram da naglasim da bi pobjeda Splita bila apsolutno zaslužena, ali je u meču na jednu loptu, ta jedna lopta pripala nama. Izvukli smo se, ostvarili izuzetno značajnu pobjedu u divnoj atmosferi“, naglasio je Željko Obradović pa nastavio:

"Umor od utakmica u Evroligi je sigurno ostavio traga, ali i Split igra na izuzetno visokom nivou u ovoj sezoni. U prvom poluvremenu smo imali samo jednu osvojenu loptu, a to govori o tome kako smo igrali u odbrani. U nastavku smo stigli do prednosti od šest poena, zatim smo olako dozvolili rivalu da postigne dve trojke, pa poene uz prekršaj. Na svu sreću, posljednji napad smo odradili dobro, lopta je stigla do Nanelija koji je pogodio. Idemo dalje“, zaključio je Željko Obradović.

Partizanu slijedi duplo kolo u Evroligi, crno-bijeli će sljedeće nedjelje imati dvije utakmice u Italiji, prvo protiv Virtusa iz Bolonje, a onda protiv Olimpije iz Milana.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program