Pobjeda nad ekipom Budućnosti

Košarkaši Jahorine osvojili šampionsku titulu u Republici Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 28.04.2024. 19:19

Ono što su najavili s početkom, košarkaški Jahorine ostvarili su s krajem sezone.

Novi su šampioni Republike Srpske, a do trofeja su stigli nakon tri pobjede nad ekipom Budućnosti u finalnoj seriji doigravanja. Paljani su od prve takmičarske utakmice jasno stavili do znanja šta im je cilj, a nakon osam mjeseci napornog rada zasluženo su stigli do šampionskog pehara.

"Bila je ovo duga i naporna sezona. Bilo je znoja, krvi i povreda, ali smo uspjeli da ostvarimo primarni cilj i da osvojimo šampionsku titulu" rekao je Mladen Pavlović, kapiten košarkaša Jahorine.

Pun zadovoljstva nakon uspjeha bio je i Miro Vukoje, šef stručnog štaba KK Jahorina.

"Meni je ovo najdraži pehar, pehar moje Republike Srpske. Presrećan sam što sam ga osvojio sa svim ovim divnim ljudima iz kluba" rekao je Vukoje.

Košarkaški klub Jahorina krupnim koracima grabi naprijed, a novi cilj je da se naredne sezone, u kojoj će po prvi zaigrati u premijerligaškom društvu, bude tvrd orah svima.

"Rekli smo na početku sezone da ćemo biti prvaci i to smo uradili. Malo ćemo da proslavimo, a onda krećemo da kujemo planove za narednu sezonu. Kostur ekipe ostaje isti, a već sada mogu da poručim da ćemo biti među najboljim ekipama u Premijer ligi i da ćemo mnogima zagorčati život" rekao je Nedeljko Еlek, predsjednik KK Jahorina.

Košarkaški Budućnosti poraženi si u finalnoj seriji, ali iz ovog kluba poručuju da su premašili sopstvene ciljeve. Jedini žal je kažu što nisu pružili nešto bolji otpor otpor ekipi koja je pokazala da je ove sezone bez premca u prvoligaškom karavanu Srpske.

"Еkipi Jahorine pripada sadašnjost, a nama budućnost. Naša dva najefikasnija igrača imaju po šesnaest godina i to je podatak koji dovoljno govori o potencijalu naše ekipe", kaže Dario Čojić, trener košarkaša Budućnosti.

Cjelokupnom sezonom u prvoligaškom karavanu zadovoljan je i Aleksandar Đurđević, predsjednik košarkaškog saveza Republike Srpske.

"Na nama je da Prva liga bude sve bolja i da iz sezone u sezonu bude na sve višem nivou. U protekle tri godine mogli smo da uživamo u odličnim finalnim serijama, a i publika se vratila u dvorane. Izuzetno je važno i da mladi igrači steknu afirmaciju, te da budu u prvom planu", rekao je Đurđević

Košarkašima Jahorine slijedi predah od takmičarskih obaveza, a potom će, zajedno sa svima zasukati rukave, jer valja im stići do novog cilja, a to je se vinu u sam vrh Premijer lige.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.