Definitivno

Konačno poznato gdje ide Aleksa Avramović

  • Izvor: Agencije
  • 21.08.2024. 08:56

Srpski reprezentativac i bivši košarkaš Partizana Aleksa Avramović će karijeru ipak nastaviti u CSKA iz Moskve.

Aleksa Avramović je ipak igrač CSKA iz Moskve, pošto je rok za korišćenje NBA klauzule u njegovom ugovoru istekao – 20. avgust.

Iako je bilo raspitivanja iz redova Atlanta Hoksa i Los Anđeles Klipersa za usluge srpskog beka nakon fantastičnog turnira koji je odigrao na Olimpijskim igrama do konkretnih ponuda nije došlo, te Aleksa ipak putuje u Rusiju.

Podsjetimo, za sjajne partije u Parizu je nagrađen epitetom najboljeg defanzivca takmičenja, a dobar je bio i ofanzivno sa 10,5 poena i 3,2 asistencije po meču za 20 minuta na parketu.

Masovna pobuna u tenisu nakon doping skandala Janika Sinera

Masovna pobuna u tenisu nakon doping skandala Janika Sinera

Tada se oglasio i njegov agent Miško Ražnatović i napomenuo da NBA timovi imaju još tada devet dana da iskoriste izlaznu klauzulu u njegovom ugovoru i potpišu ugovor sa njim za narednu sezonu!

"Sjajan turnir za srpskog beka Aleksu Avramovića, koji je izabran kao defanzivac Olimpijskog turnira. Još devet dana (do 20. avgusta) postoji šansa da iskoristi NBA izlaznu klauzulu", napisao je Ražnatović.

U prethodnoj sezoni Avramović je na 24 odigrane utakmice u Еvroligi u dresu Partizana prosječno bilježio 10,2 poena, 1,8 skokova i 1,8 asistencija.

Naredne sezone Avramović će nastupati samo u VTB ligi sa ekipom CSKA, pošto su još uvijek na snazi sportske sankcije ruskim klubovima.

Pratite nas i putem Vibera