Odbranjena titula

KK Igokea 10. put šampion BiH

  • Izvor: ATV
  • 03.06.2024. 19:56

Pobjedom protiv Borca rezultatom 76:62 u drugoj utakmici finalne serije Lige BiH košarkaši Igokee odbranili su šampionsku titulu u domaćem prvenstvu.

Ovo je deseti pehar šampiona BiH u klupskoj istoriji, pa se Igokea na vječnoj listi izjednačila sa ekipom Širokog. 

Igosi su bolje otvorili utakmicu. U prvoj četvrtini rano su stekli prednost od devet poena, ali se Borac veoma brzo budi. Proradio je šut sa distance banjalučkog tima, a u tim trenucima pogađao je MVP lige 6 Džerod Vest. Domaći tim je na kraju prvih 10 minuta stigao i do prednosti, pa su uvodnu dionicu završili rezultatom 18:17. 

Malo poena postizale su ekipe na startu druge dionice. Ipak, Igokea se u samoj završnici budi i prvo poluvrijeme završava sa prednošću 37:31. Po 11 poena za goste su u tom trenutku imali Dragan Milosavljević i Mario Nakić, dok je za Borac 13 ubacio Džerod Vest. 

Prvi put na dvocifrenu razliku Igosi odlaze na startu drugog poluvremena trojkama Nakića i Marka Jošila. Borac je u tim trenucima pravio dosta grešaka, pa je branilac titule otišao na 13 poena prednosti. Ispostaviće se da je ovaj period igre koji su gosti završili sa prednošću 61:49, bio i ključni za pobjedu Aleksandrovčana od 2:0 u finalu. 

Igokea je u posljednjoj četvrtini nastavila da održava prednost i ostvari zaslužen trijumf. Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Mario Nakić sa 18 poena, dok je isto toliko za Borac ubacio Džerod Vest.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: