Najmlađa ekipa

Juniori Igokee završili učešće na turniru u Kini, kući se vraćaju sa novim iskustvima

  • Izvor: ATV
  • 11.08.2024. 12:59

Igokea m:tel je završila učešće na turniru u Kini i vraćaju se kući sa novim iskustvima, okreću se treninzima i pripremama za novu sezonu

Tim Igokea m:tel je najmlađa ekipa na turniru, a sastav čine mladi igrači Igokea m:tel rođeni 2007. i 2008. i 2009. godine. Ostale ekipe na turniru nacionalne selekcije U18 i košarkaške akademije sa U18 selekcijama. 

Prvu utakmicu ekipa Igokea m:tel odigrala je 6. avgusta sa ekipom Šangaj Šarks Еlit koja je bila bolja i slavila rezultatom 103:67.

Drugi meč  u B grupi je odigran dan poslije sa ekipom Australia U18 Еlit i tu je rezultat bio 82:56 za ekipu Australie.

Poslednja utakmica u grupi odigrana 8. avgusta i snage su odmjerili sa Utah Prep Akademi, i u trećoj utakmici je stariji i iskusniji tim bio bolji te je američka ekipa savladala mlade Igose 90:59.

Nakon grupne faze takmičenja mladi Igosi su juče igrali za plasman, a protivnik im je bila ekipa B.Lige U18 (Japan) koja je bila bolja od Igokea m:tel sa skorom 79:70.

„Ovim mečom Igokea je završila učešće, odigrala je četiri utakmice, nisu upisali pobjedu protiv starijih protivnika, ali su stekli veliko iskustvo i predstavili naš tim i Republiku Srpsku u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta“, saoštili su iz Igokee m:tel.

Danas je finalni dan ovog takmičenja, igra se za 3. mjesto i finalni meč Šangaj Futur Star Basketbol Čampionšip i ceremonija zatvaranja turnira.


(Foto: KK Igokea m:tel)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: