Srpski as

Jak start Jokića i Nagetsa u plej-ofu, dvocifreni trijumf protiv Lejkersa

  • 21.04.2024. 08:19

Košarkaši Denver nagetsa savladali su Los Anđeles lejkerse 114:103 u prvom meču plej-ofa NBA lige. Nikola Jokić je upisao 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Nagetsi su sigurnom igrom otvorili doigravanje u "Bol areni".

Lejkersi su uspjeli da se nametnu i ostvare prednost, koja je dostigla dvocifrenu distancu u drugoj dionici. Domaćin je imao spremnu reakciju i brzo se stiglo do egala. Trojka Lebrona Džejmsa na tri sekunde do kraja poluvremena ostavila je goste u plusu poslije prva 24 minuta.

Od treće dionice Denver, potpuno preuzima duel. Odbrana je briljirala sa primljenih 18 poena u tom periodu, na datih 32 poena. Tu se stvorila dovoljna razlika za miran finiš.

Nikola Jokić je bio na vrhuncu zadatka sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija, uz šut iz igre 15/23. Džamal Mari je imao dabl-dabl učinak od 22 poena i 10 asistencija. Majkl Porter Džunior je stao na 19 poena, a Aron Gordon je ostvario dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova.

Еntoni Dejvis je bio najefikasniji kod Lejkersa sa 32 poena, uz 14 skokova, pet asistencija i četiri asistencija. Džejms je zabilježio 27 poena, osam asistencija i šes skokova.

Po pogledu na timsku statistiku, vidi se drastična razlika u skokovima u napadu u korist Denvera (15-6) i izazvanih 12 izgubljenih lopti rivala na svojim tek četiri.

Drugi duel je zakazan za 23. april.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: