Glasanje iza kulisa

Američki novinar otkrio zašto Nikola Jokić nije MVP Olimpijskih igara

  • Izvor: Telegraf
  • 14.08.2024. 10:36

Srpski košarkaš Nikola Jokić osvojio je sa reprezentacijom Srbije bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a i pored toga, što je po brojkama bio ubjedljivo najbolji igrač, nije dobio titulu MVP-a Olimpijskih igara, već je ona pripala Lebronu Džejmsu.

Tako, oglasio se američki novinar Brajan Vindhorst iz ЕSPN-a, koji je otkrio je šta bi mogao da bude razlog zbog kog Nikola Jokić nije izabran za najkorisnijeg igrača na košarkaškom turniru Olimpijskih igara. On je ugostio Tima Bontemsa i Tima Mekmehona iz ЕSPN-a u potkastu "Brian Windhorst & The Hoop Collective", kako bi razgovarali o osvajanja zlatne medalje tima SAD.

- Jokiću nisu dali MVP nagradu u Parizu - najbolji u svemu, ali Lebron je dobio nagradu.

Vindhorst je u otkrio šta se dešavalo iza kulisa glasanja.

- Rečeno mi je da glasaju i mediji. Negdje tamo bio je 'kju-ar' kod na zidu u medija centru i glasanje za MVP-a otvorili su dva dana ranije, dakle za vrijeme polufinalnih mečeva. Prvo sam se zapitao, zašto bi to uradili tad?"

- Tek poslije mi je rečeno da pored medija glasaju i FIBA eksperti. FIBA eksperti... To je nebulozno. To su mogla da budu dva-tri tipa koje su zaustavili i pitali 'hej, ljudi, ko treba da dobije nagradu'. Ali kako god, nije to sad toliko bitna stvar poslije svega što se dogodilo na košarkaškom turniru - zaključio je Vindhorst, prenosi RT.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.