Noćas iza ponoći

Veliki požar u osječkoj fabrici, na snazi upozorenje građanima

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2023. 07:24

Veliki požar u Osijeku zahvatio je nekoliko hiljada metara kvadratnih uskladištene plastike na otvorenom u fabrici "Drava internešnel", a građanima je upućen apel da ne borave na otvorenom zbog mogućih kancerogenih tvari u vazduhu.

Požar je izbio jutros oko četiri časa u krugu fabrike u osječkom prigradskom naselju Brijest, a zahvatio je i dio objekta.

Šef gradskog Štaba civilne zaštite Dragan Vulin rekao je da je situacija izuzetno ozbiljna i da je u pitanju požar do sada nezapamćenih razmjera na području Osijeka.

"Gori nekoliko hiljada metara kvadratnih uskladištene plastike na otvorenom. Izuzetno je složena operacija, bilo je dosta zapaljivih gasova i tekućina koje su morale biti izmještene", dodao je Vulin, koji je i zamjenik gradonačelnika.

Vulin je naveo da su apelovali da stanovnici Osijeka i susjednih naselja i opština što manje borave na otvorenom, da ne prozračuju prostorije i da zatvore prostore, prenose hrvatski mediji.

Vulin je naglasio da nije toliko alarmantno da baš ne smiju izlaziti napolje, pojasnivši da treba da se čuvaju oni koji imaju problema s disajnim organima.

"Nešto je lošija situacija u naseljima Antunovac i Ivanovac, ali rade se analize, zasad podaci nisu alarmantni. Svi mogu na posao i d‌jeca mogu u školu, ali neka se ne zadržavaju puno vani. Gori plastika, može biti dosta kancerogenih tvari u vazduhu, ali vjetar zasad nosi sve južno od Osijeka", dodao je Vulin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: