Filmska potjera

Ukradenim autom jurio livadama, rušio ograde i vozio na dva točka

Poslije filmske potjere sokolačka policija uhapsila je Е.H. iz Sarajeva nakon što je zatečen u ”citroenu C4” koji je prije četiri dana ukraden u ulici Butmirska cesta u Kantonu Sarajevo.

Kako saznajemo Е.H. se tokom bjekstva od policije iskazao nasilničkom i opasnom vožnjom na kojoj bi mu pozavidjeli i najiskusniji kaskaderi iz holivudskog serijala ”Brzi i žestoki”.

Očevici pričaju da odbjegli vozač nije štedio ni sebe ni druge. Osim javnog saobraćaja ugrožavao je i seoska imanja tako što je ”citroenom” doslovno ”preskakao” njive i livade. Usput je rušio drvene i žičane ograde, a na momente je čak vozio na dva točka, čudom izbjegavši teže posljedice. Na kraju je vozilo ostavio uz šumu i pješke je nastavio bjekstvo, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

U PU Istočnom Sarajevo navode da je Е.H., nakon višečasovne potjere, uhapšen danas oko 12.30 časova u mjestu Bjelosavljevići kod Sokoca zbog sumnje da je 18. avgusta ukrao automobil ”citroen” u Butmirskoj cesti.

Pojašnjavaju da je PU Istočno Sarajevo obaviještena od strane MUP-a Kantona Sarajevo da se izvršilac sa ukradenim vozilom udaljio u pravcu teritorije koju pokriva Uprava i odmah su preduzete sve zakonom predviđene mjere i radnje na njihovom pronalasku.

”Vozilo je 21. avgusta uočeno na magistralnom putu Podromanija -Sokolac u mjestu Glasinačko Polje, te kako se vozač nije zaustavio na naređenje policijskih službenika za njim je krenula potjera”, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac uz čiju saglasnost će osumnjičeni i ukradeno vozilo biti predati MUP-u Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

”Takođe, osumnjičeni Е.H. će biće sankcionisan za prekršaje iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH, koje je počinilo na teritoriji ove Uprave”, navode u PU Istočno Sarajevo.

Pratite nas i putem Vibera