Banjaluka

Uhapšene tri osobe, zaplijenjeno pola kilograma kokaina!

Banjalučka policija uhapsila je tri osobe kod kojih su pronašli i oduzeli oko pola kilograma kokaina!

U PU Banjaluka navode da su uhapšeni D.D. A.Ć. i M.D. svi iz Banjaluke, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

”Po naredbi suda 4. maja je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.D. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 188 grama bijelog praška nalik kokainu, određena količina marihunae, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju da je isti dan oko ponoći policija, radi kontrole, zaustavila automobil ”pežo” kojim je upravljao A.Ć., dok je M.D. bio na mjestu suvozača.

”Prilikom izlaska iz vozila oni su se dali u bjekstu. Oglušili su se o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, ali su ubrzo sustignuti i uhapšeni. Kod njih je pronađeno i oduzeto oko 257 grama bijelog praška nalik kokainu i određena količinina marihuane”, navode u policiji.

Dodaju da je vozač A.Ć. odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo droge u organizmu, čime je počinilo prekršaj iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

”Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenih biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Protiv A.Ć. i M.D. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, navode u policiji.


Pratite nas i putem Vibera