Saopštenje policije

Uhapšena dva maloljenika zbog lažnih dojava o bombama

  • Izvor: ATV
  • 16.10.2024. 22:24

Policija u Kantonu Sarajevo večeras je lišila slobode dvojicu maloljetnika, jednog zbog sumnje da je lažno dojavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama, a drugog da je za to znao i da je pružio pomoć učiniocu.

Prvi maloljetnik osumnjičen je za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u vezi sa lažnim prijavljivanjem, a drugi za neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Ova dva maloljetnika su na kriminalističkoj obradi, saopšteno je iz tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Dva maloljetnika koja su slobode lišena prethodne noći, predati su u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva - dodaje se u saopštenju.

U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, tokom dana još četiri maloljetnika su ispitana u svojstvu osumnjičenih za krivična djela ugrožavanje sigurnosti u vezi sa lažnim prijavljivanjem.

Iz tužilaštva su dodali da su dva maloljetnika saslušana u svojstvu svjedoka.

- Zajednički tim koji djeluje pod rukovodstvom Kantonalnog tužilaštva, a koji čine pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne upravo policije, nastavlja intenzivan rad na identifikovanju i lociranju svih lica koja su u prethodnom periodu činile ova krivična djela i onih koji su za njih znali i na različite načine pomagali učiniocima - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: