Bez akciznih markica

Uhapšen zbog nezakonitog prometa cigareta

  • 10.04.2021. 17:45

Granična policija i Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH dostaviće izvještaj Tužilaštvu BiH protiv osobe uhapšene na području Zvornika osumnjičene za nezakonit promet cigareta bez akciznih markica, procijenjene tržišne vrijednosti oko 28.000 KM.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da je dežurni tužilac informisan da je Granična policija BiH uhapsila osumnjičenog na području Zvornika, koji je u svom vozilu transportovao veću količinu cigareta bez odgovarajućih akciznih markica propisanih poreskim zakonodavstvom BiH.

– Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, sprovodi aktivnosti u dokumentovanju i procesuiranju krivičnih djela nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda u velikim količinama, čime se, prema analizama UIO BiH, nanosi velika šteta budžetu i građanima BiH – navodi se u saopštenju.

Iz Granične policije BiH danas je saopšteno da je juče na području Zvornika spriječen nezakonit promet 5.250 kutija cigareta bez akciznih markica, procijenjene tržišne vrijednosti oko 28.000 KM.

Cigarete su otkrivene prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila “pasat” kojim je upravljao E.M. (54), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)