Saobraćajna nesreća

U smrt odveo tri člana porodice: Hoće li slučaj Livnjak konačno dobiti svoj epilog?

  • Izvor: ATV
  • 21.03.2022. 10:54

Glavni pretres u krivičnom postupku protiv optuženog Gorana Bijelca iz Teslića koji se tereti za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su u avgustu 2020. godine nastradali članovi porodice Livnjak, zakazan je za 30. mart sa početkom od 11 časova u Osnovnom sudu u Tesliću, potvrdio je to za ATV Stanko Radić, brat nastradale Svjetlane.

“Porodica je dugo čekala da počne suđenje čak godinu i po dana. Očekujemo maksimalnu kaznu, jer je očigledno da on i dalje baš ugrožava saobraćaj i divlja na putu, dok mi čekamo da suđenje počne. Ne daj Bože nikome više nikad ovakve tragedije”, rekao je Radić za ATV. 

Teška saobraćajna nesreća dogodila se 15. avgusta 2020. godine u mjestu Buletić kod Teslića. U nesreći su poginule Svetlana Livnjak (37) i njena kćerka Dragana Livnjak (19), a od teških povreda zadobijenih u nesreći, 11 dana kasnije, preminuo je otac i suprug, Zoran Livnjak (45) .U nesreći je teške povrede zadobila i kćerka nastradalih četvorogodišnja S.L. koja je jedina uspjela da preživi. 

U trenutku nesreće optuženi Goran Bijelac nije imao vozačku dozvolu jer mu je ranije oduzeta na dva mjeseca zbog prekoračenja brzine. 

“Za taj prekršaj je sankcionisan i dozvola mu je oduzeta 26. juna jer je, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, vozio brzinom od 101 kilometar na sat. Imao je zabranu upravljanja vozilom do 26. Avgusta 2020. godine. Bijelac se i prije ove tragedije već jednom oglušio o zabranu. Deset dana prije nesreće takođe je kažnjen jer je vozio bez vozačke dozvole”, rekli su ranije za ATV izvori iz istrage.