U Bijeljini rasvijetljena kompjuterska prevara

  • 18.02.2021. 11:04

Policijska uprava Bijeljina rasvijetlila je u januaru kompjutersku prevaru u kojoj je 20.000 KM jedne bijeljinske firme završilo na računu žene u Mančesteru u Velikoj Britaniji, rekao je novinarima načelnik sektora kriminalističke policije u ovoj upravi Srđan Gajić.

Gajić je naveo da je firma iz Bijeljine 8. novembra 2019. godine prijavila policiji da je neko kompromitovao njihov mejl i transakciju usmjerio na svoj račun.

"Operativnim radom i koristeći resurse preko Interpola i ostalih organa gonjenja na području Velike Britanije otkrili smo da je taj novac podignut u Mančesteru i identifikovana je žena koja je građanin Velike Britanije", rekao je Gajić.

S obzirom da je oštećena firma iz Bijeljine, krivična prijava za ovo djelo podnesena je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Gajić je dodao da je policija prošle godine upozoravala domaće privrednike da vode računa o transakcijama putem mejlova sa stranim kompanijama, jer je bilo nekoliko prijava kompjuterskih prevara.
 

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.