PU Banjaluka

U akciji ”Kopi” rasvijetljene 23 krađe, uhapšen Bijeljinac i maloljetnici

Cvjetin Gligić (18) iz Bijeljine i više maloljetnika iz Banjaluke uhapšeni su akciji ”Kopi” zbog sumnje da su počinili čak 23 krađe u kojima su pričinili štetu od oko 115.000 maraka, potvrđeno je za ATV.

Kako saznajemo osumnjičeni su mahom krali novac, nakit i vrijednije stvari iz parkiranih automobila. Najveću štetu pričinili su u Bijeljini gdje su ukrali automobil ”mercedes” kojim su se odvezli do Doboja, gdje ga je policija i pronašla. Nakon toga su provalili u pravoslavnu crkvu u Stanarima iz koje su odnijeli novac.

U PU Banjaluka navode da su u okviru akcije ”Kopi” rasvijetljena 23 krivična djela koja su počinjena na području Banjaluke, Doboja i Bijeljine.

”Uhapšen je C.G. zbog sumnje da je zajedno sa više maloljetnika počinio 18 krivičnih djela teške krađe, zatim oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i krađu. U Bijeljini je izvršio tešku krađu, kao i na području opštine Stanari”. Materijalna šteta koja je pričinjena izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 115.500 KM”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaje da se osumnjičenom na teret stavlja i ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu maloljetnika u cilju prikrivanja krivičnih djela za koje je osumnjičen.

”Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca i tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Osumnjičeni će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Naglašavaju da se sve mjere i radnje prema maloljetnicima preduzimaju u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.