Gradačac

Tijelo muža nađeno satima prije tijela žene, naloženo DNK vještačenje

Halida Mujedinović (63) iz Gradača sinoć je oko 19 časova pronađena je mrtva u naselju Vida 2 u Gradačcu sa povredama glave, dok je tijelo njenog supruga Refika Mujedinovića (69) pronađeno u jutarnjim satima u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku, saopštilo je Kantonalno tužilaštvo u Tuzli.

Mediji su ranije objavili kako se sumnja da je Halidu sjekirom ubio njen suprug, a potom izvršio samoubistvo, što se detaljno ispituje.

Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzla, kaže da je u sobi u kojoj je Mujedinovićeva ubijena pronađena sjekira, te da je žrtva imala povrede glave.

”Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka, a u kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari”, rekao je Arnautović.

On kaže da je tijelo njenog muža Refika Mujedinovića pronađeno u jutarnjim satima u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku.

”On je izvršio samoubistvo vješanjem”, rekao je Arnautović.

Naglašava da je uviđaju u kući u Gradačcu, gdje je otkriveno tijelo Halide, izvršio dežurni tužilac  u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

”Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu”, naglasio je Arnautović.

Dodao je da se provode brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo.

”Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopštiti više informacija o ovim događajima”, istakao je portparol KT Tuzla.


Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.