Osnovni sud Banjaluka

Sud izdao naredbu o raspisivanju potjernice za odbjeglim pedofilom

Osnovni sud u Banjaluci donio je Naredbu o raspisivanju potjernice za Ivicom Miškovićem iz Kaknja koji je, nakon presude, pobjegao iz prostorije za zadržavanje tog suda i za kojim intezivno tragaju Sudska policija i MUP Republike Srpske.

U sudu navode da je Mišković nepravosnžanom presudom juče osuđen na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog četiri krivična djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina iz stava 7. koji se odnosi na ”drugu polnu radnju”, za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

”Za svako pojedinačno djelo sud mu je izrekao kaznu od po 14 mjeseci zatvora. Kazne su mu objedinjene u jedinstvenu od četiri godine zatvora”, saopštio je Osnovni sud u Banjaluci.

Nadzorne kamere ATV-a snimile pedofila dok je bježao!

Nadzorne kamere ATV-a snimile pedofila dok je bježao!

Dodaju da je nakon presude doneseno rješenje kojim je Miškoviću produžena mjera pritvora do pravosnažnosti presude. Pritvor je produžen zbog straha od bjekstva i ponavljanja krivičnih djela.

”Neposredno nakon izricanja prvostepene presude optuženi je pobjegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci. Na okolnosti kako je pritvoreno lice pobjeglo, sud se ne može izjasniti, i pozivamo medije da se obrate nadležnom Okružnom centru Sudske policije Banjaluka”, navodi se u saopštenju suda.

Dragojević za ATV: Pritvorenik pobjegao nakon izricanja presude

Dragojević za ATV: Pritvorenik pobjegao nakon izricanja presude

Podsjetimo, slučaj obljube u februaru 2021. godine je otkrila žrtvina majka kada je pedofila uhvatila na djelu i sve prijavila policiji. Nakon toga majka je javno na društvenim mrežama ukazivala na Miškovića, koji je očuh djevojčicinog oca, pozivajući građane da pomognu u njegovom pronalasku.

Otkrila je na kojim se lokacijama kretao i nalazio, pa je zvala policiju, ali je po njihovom dolasku Mišković "ispario". Majka je na društvenim mrežama objavila fotografije osumnjičenog, ali je i pored toga uspio da umakne u Hrvatsku.

Više od godinu dana Mišković je bio u bjekstvu i uhapšen je u Njemačkoj na osnovu međunarodne potjernice. Izručen je pravosuđu Srpske 24. juna prošle godine i sproveden u KPZ Banjaluka na Tunjicama, da bi četiri dana kasnije Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci protiv njega podiglo optužnicu.

Inače, majka žrtve u medijima je tvrdila da je Mišković u četiri navrata zlostavljao njenu kćerku, kojoj je i prijetio. Tvrdila je da je on iskoristio njihovo povjerenje jer je djevojčicu napastvovao u njenoj kući, što niko nije očekivao budući da ga je žrtva poznavala cijeli život i nazivala ga "dedom".

Pratite nas i putem Vibera