Aplikacija Skaj

Stupar uhapšen u akciji "Spartakus", hapšenja i u Zvorniku i Istočnom Sarajevu

Poznati banjalučki advokat Dragan Stupar uhapšen je u okviru akcije kodnog naziva ”Spartakus” koju, po nalogu Tužilaštva BiH, sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, saznaje ATV.

Ne otkrivajući detalje akcije u Tužilaštvu BiH navode da se akcija ”Spartakus” sprovodi protiv osumnjičenih za organizovani prekogranični kriminal povezan sa krijumčarenjem veće količine droge. Kako saznaje ATV, osim Stupara uhapšene su još najmanje dvije osobe.

”Pod nadzorom tužioca policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske sprovode pretrese objekata i vozila, te privođenje osumnjičenih osoba na više lokacija u Banjaluci, Zvorniku i Istočnom Sarajevu”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Poznati advokat ponovo na meti MUP-a Srpske

Poznati advokat ponovo na meti MUP-a Srpske

Dodaju da se aktivnosti realizuju u okviru predmeta sa dokazima iz Skaj i ANOM aplikacija, a odnose se na osobe osumnjičene za organizovani prekogranični kriminal, povezan sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga.

”S obzirom da je predmet u fazi istrage, tužilaštvo nije u mogućnosti dati javnosti više detalja i informacija. Kada se aktivnosti okončaju, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.


Pratite nas i putem Vibera