Sarajevo

Starija žena pala u autobusu gradskog prevoza, zadobila teške povrede

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 26.01.2024. 13:35

U Sarajevu je juče, 25. januara, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena putnica autobusa gradskog prevoza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je objavilo više detalja događaja, koji se desio na kolovozu ulice Asima Ferhatovića, područje opštine Centar Sarajevo.

"Prilikom pokretanja autobusa javnog gradskog prevoza kojim je upravljao K.H., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu, došlo je do pada putnice u autobusu N.H., rođene 1947. godine, nastanjene u Sarajevu.

Žena izašla iz autobusa, udario je auto i ubio na mjestu

Žena izašla iz autobusa, udario je auto i ubio na mjestu

Nakon izlaska iz autobusa u ulici Zelenih beretki, opština Stari Grad Sarajevo, 77-godišnjakinja se požalila na bolove, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da je imenovana zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, te je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržana na daljem liječenju", otkriva MUP.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.