Uprava policije Crne Gore

Španiji će biti upućena molba za izručenje Vušovića

  • Izvor: SRNA
  • 18.10.2024. 19:42

Uprava policije Crne Gore najavila je podnošenje molbe za izručenje Crnoj Gori Nikole Vušovića, koji je danas uhapšen u Španiji.

U saopštenju crnogorske Uprave policije navedeno je da uhapšenog člana organizovane kriminalne grupe čiji su inicijali N.V. (34) potražuje više evropskih država, kao i Interpol Podgorica.

Uhapšen Džoni sa Vračara koji je preuzeo klan Veljka Belivuka: Pao u Barseloni

Uhapšen Džoni sa Vračara koji je preuzeo klan Veljka Belivuka: Pao u Barseloni

"Interpol Podgorica raspisao je međunarodnu potjernicu zbog obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično d‌jelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično d‌jelo pokušaj ubistva putem podstrekavanja", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije Crne Gore dodali su da slijedi nastavak komunikacije Interpola Madrid i Interpol Podgorica putem Interpolovog kanala komunikacije, "u dijelu razmjene ekstradicione dokumentacije i molbe za izručenje ovog lica Crnoj Gori".

U saopštenju se dodaje da je protiv N.V. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu zajedno sa optužnicom protiv R.Z. koji se potražuju radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: