Pančevo

Snimali izazov za TikTok: Dječak umotan u foliju izgubio pamćenje

  • Izvor: Kurir
  • 17.08.2024. 08:22

Dječak (13) iz Pančeva zadobio je jezive povrede nakon naizgled bezazlene "dječije igre" i snimanja izazova za popularnu mrežu TikTok.

Kako piše Kurir, nakon što ga je drug umotao u streč foliju, dječak je u jednom momentu izgubio svijest i prestao da diše.

Dječakovu majku, podsjetimo, pozvala je telefonom slučajna prolaznica koja je ugledala da sa djetetom nadomak parka u Pančevu nešto nije u redu. Majka se povodom ovoga oglasila za Kurir i podijelila strašne prizore koje je zatekla kada je stigla do sina.

- Moj sin je umalo nastradao zbog "dječije igre" i snimanja nekakvog izazova za TikTok, a da nije bilo slučajne prolaznice koja je primijetila da dijete ne diše, ne smijem ni da izgovorim šta bi bilo - rekla je ranije majka za Kurir.

U naredna tri dana veliki rizik od šumskih požara

U naredna tri dana veliki rizik od šumskih požara

Ona kaže da je ekipa Hitne pomoći brzo stigla, kao i da je ustanovljeno da njen sin ima potres mozga, kao i gubitak pamćenja usljed nedostatka vazduha.

- Ni mene nije prepoznao kada su ga ljekari povratili. Odzvanjaju mi njegove riječi u glavi kada se probudio i pitao me "možemo li pozvati njegovu mamu". Uopšte nije znao ko sam, ali zahvaljivala sam Bogu na tome što je živ, pogotovo što je pored toga imao i druge povrede. Morali su da mu ušivaju glavu, s obzirom na to da je jako udario o beton prilikom pada - kaže ona i dodaje da se detetu pamćenje povratilo kasnije tog dana.

Apeluje na roditelje: Razgovarajte sa djecom

Majka kaže da je preživjela pravi pakao, kao i da je na kraju najvažnije da joj je dijete živo.

- Bila sam preplašena i samo sam molila Boga da on bude dobro. Nadam se da se ništa slično u budućnosti neće ponoviti. Djeca svašta gledaju na tim društvenim mrežama i ne shvataju da igra može lako da se pretvori u tragediju. Želim da apelujem i na roditelje da razgovaraju sa svojom djecom i da im stalno ukazuju na opasnosti, ali i na to šta je igra, a šta zaista nije igra i šta može da preraste u pravu katastrofu. Takođe, roditelji moraju da znaju šta njihova djeca snimaju za društvene mreže, koje sadržaje gledaju... - zaključuje ova žena iz Pančeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: