Srbija

Ruke gore, svi na pod - Pogledajte snimak filmske akcije srpske policije

  • Izvor: Kurir
  • 02.05.2024. 15:14

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku su, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Savezne Republike Njemačke, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, učestvovali u međunarodnoj policijskoj akciji povodom prevara putem kol centara vršenih od strane međunarodne organizovane kriminalne grupe, kojima je oštećeno više građana SR Njemačke u iznosu od oko milion evra.

MUP Srbije objavio je snimke pretresa u Nišu i Novom Pazaru zbog prevara putem kol-centara, u kojima je oštećeno više građana Nemačke.

U snimcima koje možete pogledati ispod, može se vidjeti kako je izgledala hitra akcija pripadnika policije.

Kol-centri iz BiH umiješani u hiljade telefonskih prevara po Еvropi!

Kol-centri iz BiH umiješani u hiljade telefonskih prevara po Еvropi!

Pretresom stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, od kojih su dvije na teritoriji Niša i 9 na teritoriji Novog Pazara pronađeni su dokazni predmeti.

Trinaest osoba je, uz krivičnu prijavu za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela i prevara, sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega joj je, od strane suda, izrečena mera zabrane napuštanja stana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.