Hrvatska

Prijetio bivšoj da će joj zapaliti kuću pa je udario autom

  • Izvor: 24sata.hr
  • 01.02.2024. 22:27

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru je 29. januara ispitalo državljanina Republike Hrvatske (47) zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnog djela protiv opšte bezbjednosti. 

Kako navode iz Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da se on 27. januara 2024. dovezao do porodične kuće oštećenih u Biogradu na Moru, i u dvorištu te kuće, u kojoj boravi njegova bivša partnerka, prijetio oštećenima da će im nanijeti zlo i zapaliti kuću, što je kod njih izazvalo strah za vlastiti život.

"Osnovano se sumnja i da je, svjestan da se nalazi na skučenom prostoru u mraku, vozilom naglo počeo vožnju unazad, u trenutku kada su iza bili oštećeni pa je zadnjim djelom vozila udario u oštećene, pri čemu je jedna oštećena zadobila teške tjelesne povrede, a drugi lake tjelesne povrede, dok se osumnjičeni udaljio vozilom bez zaustavljanja", navodi DORH. 


Su-35 protiv F-22: Koji avion bi odnio prevagu u vazdušnom duelu?

Su-35 protiv F-22: Koji avion bi odnio prevagu u vazdušnom duelu?

Osnovano se sumnja i da je od 1. novembra 2023. do 27. januara 2024. godine, iako svjestan da njegova bivša partnerka ne želi komunicirati s njim, učestalo i to svaka dva do tri dana upućivao poruke i pozive uvredljivog sadržaja na njen telefon čime je kod oštećene izazvao nelagodu i zabrinutost za vlastitu sigurnost.

Državno tužilaštvo predložilo je određivanje istražnog zavora protiv njega zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, prenosi "24sata.hr".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: