Kozarska Dubica

Pretukao i davio brata jer mu nije pozajmio auto

  • Izvor: ATV
  • 27.11.2023. 17:44

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv V.N. zbog nasilja u porodici i falsifikovanja isprave, objavilo je danas ovo tužilaštvo.

On se sumnjiči da je 25. maja 2020. godine u Kozarskoj Dubici nasiljem i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet svog brata V.Z.

Prema optužnici, V.N. je pijan tražio od svog brata da mu da automobil, galamio na njega i razbacivao stvari po kući, udario ga šakom u čelo i počeo ga daviti.

Nakon što su izašli ispred kuće ponovo je nasrnuo na brata,i to u prisustvu maloljetnih sestara i brata koji su plakali i vrištali.

"Dan kasnije V.N. je ponovo ugrozio spokojstvo svog brata V.Z. tako što ga je pozvao na telefon i prijetio mu da će ga zapaliti i izrešetati, a 11. septembra iste godine na međunarodnom graničnom prelazu Gradina dao je na uvid lažnu ličnu kartu Hrvatske i upotrijebio je kao pravu", navodi se.

Za nasilje u porodici počinjeno u prisustvu djeteta propisana je zatvorska kazna od dvije do deset godina, dok je za korištenje lažnih isprava moguć kazna zatvora do pet godina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: