Uhapšena jedna osoba

Pretresi na više lokacija, pronađena droga, pištolj i bombe

  • Izvor: SRNA
  • 29.07.2022. 14:22

Muškarac iz Lukavca uhapšen je zbog sumnje da je prodavao drogu, a protiv osam osoba će biti podneseni izvještaji tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu.

Uhapšen je muškarac čiji su inicijali E.K. (35) iz Lukavca, a izvještaji će biti podneseni protiv D.H. (36), E.J. (34), A.DŽ. (24) i V.Đ. (23), svi iz Tuzle, B.Š. (26) i M.B. (29) iz Gradačca, te M.A. (30) iz Lukavca i A.V. (49) iz Srebrenika, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

U pretresima u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu i Srebreniku pronađena su 43 pakovanja droge različite veličine, 10 pakovanja biljne droge, šest digitalnih vaga za precizno mjerenje, četiri drobilice za drogu.

Pronađen je i pištolj sa pripadajućim okvirom, 23 komada municije različitog kalibra, dvije ručne bombe, građevinska kolica, alat, tablet, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta. 

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)