Izgubio bitku za život

Preminuo i drugi mladić koji je izvučen iz jezera u Livnu

  • 04.08.2024. 13:33

Od posljedica utapanja u jezeru u nedjelju je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar preminuo 18-godišnji J. M. iz Livna.

Mladić je izgubio bitku za život usprkos silnim naporima ljekara Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je bio hospitalizovan od nedjelje, prenosi Fena.

Njegov stariji brat 24-godišnji A. M. je od posljedica utapanja preminuo u SKB Mostar dva dana nakon hospitalizacije i borbe ljekara za njegov život.

Naime, u nedjelju, 28. jula, je dojavljeno da se na jezeru Mandek pored Livna utapaju dvije muške osobe za koje se kasnije uspostavilo da su braća.

U jezero je prvi ušao 18-godišnjak, koji se odmah počeo utapati. Njegov stariji brat pokušao ga je spasiti, ali kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru.

Nakon izvlačenja iz jezera jedan mladić preminuo, drugi životno ugrožen

Nakon izvlačenja iz jezera jedan mladić preminuo, drugi životno ugrožen

Drugi kupači izvadili su iz jezera najprije mlađeg brata, a malo kasnije i starijeg. Na mjesto događaja izašli su pripadnici PU Livno i Hitne medicinske pomoći Livno te pružili ljekarsku pomoć (reanimaciju) dvojici mladića.

Vozilima HMP Livno odmah su prevezeni u Županijsku bolnicu u Livno, gdje im je nastavljeno pružanje ljekarske pomoći, te su potom upućeni u SKB Mostar na daljnje liječenje gdje su i preminuli.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: