Okružno tužilaštvo Banjaluka

Predložen pritvor za Zorana Aleksića

  • 28.06.2018. 10:39

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je danas pritvor za Zorana Aleksića (43) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa.

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka. 

Nakon ispitivanja, drugi osumnjičeni Igor Vučenović (31) je pušten da se brani sa slobode, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

Aleksić i Vučenović osumnjičeni su da su zajedno sa Danilom Marsenićem (31) i Sinišom Blagojevićem (32), svi iz Banjaluke, počinili krivična djela teška krađa i krađa, čime su pričinili štetu od 22.250 KM. 

Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka, Marsenić je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, a Blagojević se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne. Ova lica se sumnjiče da su u periodu od decembra 2017. do aprila ove godine počinila krivična djela teške krađe i krađe na području Banjaluke i Gradiške. 

Oni su upotrebom podesnog alata i fizičke snage ulazili u stambene, ugostiteljske i druge objekte, te su krali novac, zlato i druge predmete pogodne za dalju preprodaju.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.