Akcija ”Netvork”

Predložen pritvor osumnjičenima za obljubu 12-godišnjakinje

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za L.N. (30) i D.S. (29) iz Banjaluke koji su uhapšeni u akciji ”Netvork” zbog sumnje da su obljubili 12-godišnju djevojčicu.

U Tužilaštvu navode da je obojici na teret stavljeno da su počinili krivična djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina, za koje je zaprijećena kazna od dvije do 10 godina zatvora.

”Tužilac je stavio  prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja  osnovane bojazni koje ukazuju da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Osumnjičeni za obljubu djevojčice sprovedeni u Tužilaštvo

Osumnjičeni za obljubu djevojčice sprovedeni u Tužilaštvo

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Podjsetimo, u akciji ”Netvork” je uhapšeno pet osoba i to N.L., S.D., N.B., A.R. i O.T. svi iz Banjaluke. Četvorici osumnjičenih na teret je stavljeno da su počinili krivično djelo obljube sa djetetom mlađim od 15 godina, dok je O.T. osumnjičen za iskorištavanje djece za pornografiju.

Pratite nas i putem Vibera