Miroslav Malić

Požari ugašeni, vatrogasci dežuraju na lokaciji

  • Izvor: SRNA
  • 09.10.2023. 21:18

Požari koji su danas izbili u pomoćnoj zgradi banjalučkog preduzeća "Еlektrokrajina", a kasnije u dijelu kuhinje hotela "Bosna", ugašeni su ali će vatrogasci noćas dežurati, rekao je Srni komandir Vatrogasne spasilačke brigade Banjaluka Miroslav Malinić.

Malinić je rekao da je drugi požar, koji se aktivirao u jednom dijelu kuhinje hotela, ugašen oko 17:00 časova.

"Trenutno nema ni vatre ni dima, ali moramo dežurati, jer ne možemo nikada biti sigurni da li je negd‌je ostalo žarište", rekao je Malinić.

On je pohvalio pripadnike Vatrogasne brigade, koji su danas pokazali koja je njihova misija i značaj.

"Dali su maksimum i nadljudskim naporima smo spriječili da se požar proširi na cijeli hotel. Kompleks tih zgrada je veoma čudan, naslonjene su jedna na drugu, te postoji samo jedan ulaz, odnosno izlaz", rekao je Malinić.

On smatra da je požar kasno primjećen, jer je objekat koji je gorio visine dva sprata, a okružen je objektima visine od četiri do šest spratova, pa ga je teško i bilo primijetiti prije nego što je sasvim buknuo, a isto tako i prići kada je trebalo gasiti.

U Domu zdravlja Banjaluka ranije su rekli Srni da je hitna pomoć zbrinula osam lica koja su se nagutala dima usljed požara u zgradi "Еlektrokrajine", uz koju su smješteni i ostali poslovni objekti i hotel "Bosna".

Požar je izbio jutros prije 10:00 časova.

Pratite nas i putem Vibera